Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@20:47:26 GMT

بحران جدی در بازار جوجه یک روزه

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۵۹۴۵

بحران جدی در بازار جوجه یک روزه

هنوز مدت زیادی از آرامش بازار مرغ نگذشته که قیمت جوجه یکروزه دچار التهاب شده است و در صورت ادامه این روند بازار مرغ هم با تنش مواجه خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، طی ماه‌های اخیر بازار مرغ تحت تاثیر عوامل مختلف نظیر افزایش هزینه‌های تولید و کاهش انگیزه مرغداران به جوجه ریزی به قدری متشنج شد که خانوار‌ها برای دریافت مرغ با نرخ مصوب در شرایط کرونایی ساعت‌ها در صف باید منتظر می‌ماندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اصلاح قیمت مصوب متناسب با هزینه‌های تولید در ۱۲ فروردین و عرضه مرغ بصورت کامل در مغازه‌ها تا حدودی بازار به آرامش رسید.

چندی از آرامش بازار مرغ نگذشت که قیمت جوجه یکروزه با ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری سر به فلک کشید به طوریکه هم اکنون بالاتر از نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد.

بسیاری از مسئولان و دست اندرکاران این بخش، قاچاق جوجه را یکی دیگر از عوامل نابسامانی و التهاب بازار می‌دانند و معتقدند تا زمانیکه موضوع قاچاق از مرز‌های کشور ساماندهی نشود، بازار به آرامش نمی‌رسد و برخی دیگر از کارشناسان اصلاح قیمت مصوب جوجه را راهکار کنترل قیمت می‌دانند.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که با افزایش قیمت و کمبود جوجه ناشی از خروج غیرقانونی، میزان جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری به حد برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار نرسیده است که این موضوع می‌تواند در التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار اثر بگذارد، گرچه برخی مسئولان واردات جوجه و تخم مرغ نطفه دار را راهکار کنترل قیمت در بازار می‌دانند، اما واکنش‌هایی هم نسبت به تصمیم اخیر ستاد تنظیم بازار به علت پتانسیل تولید در داخل مطرح است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین علل نابسامانی بازار جوجه و تاثیر واردات جوجه و تخم‌مرغ نطفه دار بر بازار مرغ با خبر شویم:

محمدعلی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری خبر داد و گفت: بنابر آمار سامانه سماصط تا پایان فروردین ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که این‌میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی با اشاره اینکه قیمت جوجه یکروزه از نرخ مصوب تغییریافته تبعیت نمی‌کند، بیان کرد: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که بنابر تصمیمات اخیری که در ارتباط با توزیع جوجه اتخاذ شده است، امیدواریم که قیمت جوجه تا حدی کنترل شود.

کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه، دستگاه‌های نظارتی باید ورود پیدا کنند تا از گرانفروشی بی مورد جلوگیری شود.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران با انتقاد از نرخ بالای جوجه یکروزه در بازار بیان کرد: از مسئولان ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر تمهیداتی بیندیشد تا بازار مرغ به تعادل برسد.

به گفته وی، با توجه به تمهیدات صورت گرفته مبنی بر افزایش سن پرورش امیدواریم مشکل خاصی در بازار رخ ندهد.

کمالی سروستانی با بیان اینکه کاهش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری نداشتیم، گفت: با توجه به شرایط تحریم و مشکلات واردات مرغ مادر در سال گذشته، افزایش سن گله تنها راهکار رفع بحران فعلی است که در این خصوص معاونت امور دام هم قول داده که جوجه مورد نیاز را تامین کند.

این‌مقام‌مسئول ادامه داد: هم اکنون بحث قاچاق جوجه و تخم مرغ نطفه دار مطرح است، به همین خاطر نظارت بیشتری باید بر کارخانه‌های جوجه کشی و مزارع مرغ مادر صورت گیرد تا از صادرات غیرقانونی جلوگیری شود.

نیازی به واردات جوجه نداریم

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی خبر داد و گفت: بنابر آمار تولید جوجه ۱۰ درصد کاهش یافته که امیدوار هستیم با افزایش سن کشتار این کسری جبران شود.

وی با اشاره به اینکه نیازی به واردات جوجه نداریم، افزود: اگر از پتانسیل تولید جوجه بدرستی استفاده کنیم، نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه همیشه صادرات تخم مرغ نطفه دار داریم که در برخی مواقع مدیریت ناصحیح باعث شده مزیت صادرات از بین رود.

اسداله نژاد با بیان اینکه نیازی به واردات تخم مرغ نطفه دار و جوجه یکروزه نیست، گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات جوجه باید مشخص شود که جوجه‌هایی که بدون مجوز از واحد مرغ مادر خارج شدند، کجا رفته اند؟ چرا که با احتمال پدیده قاچاق، عرضه جوجه کاهش یافته است.

این‌مقام مسئول نرخ مصوب هر قطعه جوجه یکروزه را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه با نرخ ۶ هزار و ۲۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود.

وی از کمبود شدید جوجه خبر داد و گفت: علی رغم اختلاف ۲ هزار تومانی قیمت مصوب با نرخ بازار، اما در برخی مواقع امکان تامین با این نرخ هم وجود ندارد که این موضوع تولیدکنندگان را دچار چالش کرده است.

اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آخرین آمار تا ۲۴ فروردین حدود ۸۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفت که با میزان ۱۲۵ میلیون جوجه ریزی ستاد تنظیم بازار اختلاف دارد که بدین ترتیب احتمال چالش و التهاب مجدد بازار در هفته‌های آتی دور از انتظار نیست.

قاچاق، علت نابسامانی بازار جوجه یکروزه

غلامعلی فارغی رئیس انجمن ملی طیور با بیان اینکه ماهانه ۱۲۵ تا ۱۲۷ میلیون قطعه جوجه ریزی شده است، اظهار کرد: با توجه به نیاز مرغ کشور، این میزان جوجه ریزی جوابگوی نیاز داخل است.

وی با اشاره به تاثیر قاچاق جوجه یکروزه بر بازار مرغ افزود: قاچاق جوجه یکروزه به عنوان موجود زنده همانند قاچاق آهن آلات و دیگر کالا‌ها نیست که به سهولت در بازار اثر بگذارد.

به گفته فارغی، سال گذشته در این مقطع زمانی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۵۰۰ تومان و امسال حداقل ۵ هزار تومان است که با این وجود امکان معدوم سازی وجود ندارد.

رئیس انجمن ملی طیور با اشاره به دلایل نابسامانی بازار جوجه یکروزه بیان کرد: عرضه جوجه با نرخ مصوب زمانی درست است که قیمت‌ها برمبنای شاخص‌های اثر گذار تغییر کند که متاسفانه مسئولان ستاد تنظیم بازار به این موضوع بی توجه هستند.

وی در پایان از ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه طی ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: افزایش قیمت جوجه ناشی از تورم و هزینه‌های تولید است و مسئولان باید توجه جدی به موضع قاچاق داشته باشند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جوجه یک روزه قاچاق جوجه ریزی در واحد های مرغداری قیمت جوجه یکروزه ستاد تنظیم بازار تخم مرغ نطفه دار نیازی به واردات خبر داد و گفت قطعه جوجه قیمت جوجه واردات جوجه بازار جوجه قاچاق جوجه بازار مرغ نرخ مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۵۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در نخستین گردهمایی آمار و فناوری در دولت سیزدهم، ضمن تاکید بر اهمیت محاسبه آمار و تحلیل داده‌ها در حوزه کشاورزی گفت: پیش‌بینی پذیر شدن بازار عرضه و تقاضا، ارتباط مستقیم با آمار و داده‌های هر محصول در زمان و مکان معین دارد.

وی تفاوت موجود در آمارهای ارائه شده از سوی مراکز متولی را محصول محاسبه داده‌های متفاوت در یک مورد واحد دانست و گفت: البته برای رسیدن به یک چشم‌انداز واقعی و مدیریت واحد، نیازمند به‌کارگیری روش واحد با ضریب خطای کم هستیم؛ این‌گونه خواهیم توانست در میدان عمل از ابزار مطمئن برای مدیریت شرایط موجود بهره گیریم.

وزیر جهاد کشاورزی، آمار غلط را موجب سوگیری نادرست مدیریتی دانست و افزود: اطلاعات و آمار درست در حوزه کشاورزی، کنترل بازار تقاضای داخل و برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای صادراتی را به دنبال خواهد داشت.

نیکبخت با تاکید بر لزوم بازنگری اساسی در خصوص داده‌ها و اطلاعات آماری در وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: باید به سمتی حرکت کنیم تا مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی مسؤول اصلی جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل داده‌ها در حوزه کشاورزی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر پیشین وزارت جهاد کشاورزی در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی که در محل سالن سران اجلاس برگزار شد، عنوان کرده بود، وزارت جهاد کشاورزی نابیناست زیرا آمار دقیقی از فعالیت‌های کشاورزی به ویژه در تولید و زمین‌های زیر کشت ندارد در نتیجه نمی‌توان برنامه‌ریزی درست و دقیق داشت.

کد خبر 6099304

دیگر خبرها

  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • یک میلیون و ۳۱۸هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‎های استان انجام شد
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • جوجه ریزی ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار قطعه‌ای در استان قزوین
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان