Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@16:58:49 GMT

چرا قیمت جوجه یک روزه افزایش یافت؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۸۷۵۴

چرا قیمت جوجه یک روزه افزایش یافت؟

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان جوجه یک روزه با بیان دلایل افزایش قیمت جوجه یک روزه گفت: ستاد تنظیم بازار احتمالا در روزهای آینده قیمت هر قطعه جوجه را ۶۰۰۰ تومان اعلام خواهد کرد.

به گزارش مشرق، چند ماهی است که مرغداران کشور از افزایش قیمت جوجه یک روزه انتقاد می کنند و می گویند علیرغم اینکه نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان است اما هر قطعه جوجه ۱۰ هزار تومان به فروش می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که جوجه یک روزه یکی از نهاده‌های اصلی تولید مرغ و تخم‌مرغ محسوب می‌شود، از نظر آنها گرانی جوجه عامل گرانی مرغ در بازار شده است.

بیشتر بخوانید: ادامه بحران جوجه یک روزه؛ قیمت دو برابر نرخ مصوب

برای بررسی موضوع و دلایل گرانی جوجه با محمدرضا صدیق پور دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان جوجه یک روزه گفت و گو کردیم.

وی در پاسخ به دلیل افزایش قیمت جوجه گفت: قیمت افزایش یافته اما قیمت های ۱۰ هزار تومان و حتی بیشتر که الان در فضای مجازی مطرح است و یا رسانه ها می گویند نیست، هر قطعه جوجه یک روزه بسته به نژادشان که عملکرد آنها را تعیین می کند از ۶ هزار تا ۷۵۰۰ تومان است.

وی با بیان اینکه جوجه یک روزه را خیلی وقت است قیمت گذاری نکرده اند، گفت: ستاد تنظیم بازار در آذر۹۹ قیمت مرغ و نهاده ها را اعلام کرد اما آن زمان قیمتی برای جوجه یک روزه تعیین نکرد این در حالی است که از آن زمان نرخ خوراک طیور بالا رفته و هزینه تولید کنندگان جوجه را افزایش داده است.

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان جوجه یک روزه تصریح کرد: درباره آنچه که مرغداران درباره تاثیر جوجه یک روزه در گرانی مرغ می گویند باید بگویم این تاثیر تنها ۲۲۰۰ تومان در هر کیلوگرم است یعنی جوجه یک روزه تنها ۱۴ درصد در قیمت تمام شده مرغ تاثیر دارد.

وی بالا بودن تقاضا را عامل دیگری برای گرانی جوجه یک روزه در بازار عنوان کرد و گفت: تولید جوجه یک روزه نسبت به پارسال ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته اما همچنان تقاضا بالاست و مرغداری ها مرتب جوجه ریزی می کنند به طوری که ماهانه ۱۲۰ میلیون جوجه تولید می شود اما این رقم سال گذشته ۱۱۴ میلیون قطعه در ماه بود.

صدیق پور در پاسخ به اینکه مرغداران می گویند ضرر می کنند پس دلیل این همه رغبت برای تولید در مرغداری ها و تقاضا برای جوجه چیست؟ گفت: اگر ضرر می کردند که این همه جوجه ریزی نمی کردند؛ قیمت مرغ در بازار  نزدیک به ۴۰ هزارتومان رسیده در حالی که نرخ دولتی ۲۴۹۰۰ تومان است اما در بازار پیدا نمی شود.

وی گفت: میزان تولید جوجه یک روزه در مهر و آبان به ۱۳۰ میلیون قطعه در ماه افزایش خواهیم داد.

*تصمیم ستاد تنظیم بازار برای جوجه یک روزه

صدیق پور گفت: ستاد تنظیم بازار در آخرین جلسه خود تصمیم گرفت که  تعیین قیمت جوجه به بعد موکول شود، یعنی قرار است از آنجایی که قیمت جهانی خوراک دام افزایش یافته، قیمت نهاده های سویا و ذرت را برای تولیدکنندگان داخل افزایش دهند و پس از آن قیمت مرغ و در نهایت جوجه یک روزه افزایش قیمت خواهد داشت.

این مسئول افزود: در جلسه ستاد تنظیم بازار پیشنهاد کردم که خوراک طیور دولتی که برای تولید کنندگان می دهند را حذف کنند و جوجه یک روزه را هر قطعه ۱۱۵۰۰ تومان در نظر بگیرند که با این نظر مخالفت شد.

وی در پاسخ به اینکه فکر می کنید ستاد تنظیم بازار چه قیمتی را برای مرغ جوجه یک روزه تعیین کند، گفت: اگر با نهاده دولتی محاسبه کنید هر قطعه ۶۰۰۰ تومان احتمالا تعیین می کند که باید قیمت ها بسته به نژاد جوجه متفاوت باشد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان جوجه قیمت جوجه تولید کنندگان جوجه ستاد تنظیم بازار جوجه یک روزه افزایش قیمت قیمت جوجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟